Solaas.dk

Hammond 1B Skrivemaskine fra The Library Bureau

Opvarmningsøvelsen


Inden du begynder at skrive på en af opgaverne i mine tema-artikler, foreslår jeg, at du starter med at skrive på et stykke papir, så hurtigt du kan og uden at tænke på, hvad du skriver, i 5 minutter.
Pointen er at fjerne hverdagens tanker og stress, der kan gøre skrivningen stiv. Når du skriver uden at tænke, kommer al dagens tankeaffald ud på papiret, og det, du har tilbage bagefter, er et hoved, der er klar til at dykke ned i kreativiteten og underbevidsthedens lager af spændende formuleringer!
Hvis dine tanker springer undervejs, så teksten ingen mening giver – fint! Det er præcis det, dine tanker da har brug for, før de kan blive stille og koncentrerede.
Produktet af denne skriveøvelse skal ikke sendes til mig, heller ikke hvis du har bedt mig give respons på dine opgavetekster. Øvelsen her på siden er kun opvarmning.
Hvis du ikke ved, hvad du skal skrive i opvarmningen, så skriv bare Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive og bliv ved med det, indtil der kommer noget andet ud. Måske er det alt, du skriver, og det er også fint.
Tænk heller ikke på tiden, mens du laver opvarmningen. Sæt et ur til at ringe, når de fem minutter er gået, så du kun bruger tiden på at skrive alle tankerne ud, så hurtigt du kan og i præcis den rækkefølge, de kommer i.
Bedøm ikke tankerne, der kommer ud. Betragt dem som vand, du hælder ud af dig selv, for at du kan blive tom og optage kreativiteten i dig. Det er lige meget, om vandet er brunt eller funkler, om der er etik eller pointer i det. Det er vand, og det skal bare hældes ud lige nu.
Hvis du undervejs møder et ømt punkt, så dyk ned i det og brug det gerne til de følgende opgaver i tema-artiklen, hvis du kan. Der vil ligge en masse energi i punktet, som du har brug for at frigive for at skrive naturligt og levende i stedet for sådan, som du måske føler, du bør skrive. Bør er lig med stift og dødt.
Øvelsen kan med fordel laves lige inden skrivningen af en opgave. Laver du flere opgaver uden større pauser, kan du nøjes med at lave øvelsen én gang, inden du begynder. Når du en anden dag fortsætter med at skrive opgavetekster, laver du øvelsen igen forinden. Den kan virke overflødig, men du vil hurtigt mærke, hvordan du lettere kan skrive, når hverdagen er rykket midlertidigt ud af hovedet.
God fornøjelse med øvelsen!