Solaas.dk

Erindrings-, fantasi- og drømmemateriale


Angel, af Nevit Dilmen Lær at bruge dine erindringer, din fantasi og at skrive fiktive drømme, inkl. 11 skriveøvelser og med tillæg af 1 romanuddrag, der viser brugen af drømmemateriale, samt skriveteknisk analyse af uddraget. Artikler: Erindringen som ressource ♦ Hukommelsens journal ♦ Erindringstekster – grav ned, grav dybt ♦ Virkelighedens personer og begivenheder ♦ Brugen af magiske elementer ♦ Robert M. Pirsigs Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel. I alt 6 artikler, 29 sider.
Erindringen som ressource. Af Bente Clod.
I disse år skriver mange forfattere og forfatterspirer ud fra erindringsstof. Et kæmpearbejde, der ofte tager flere år, og kræver store personlige investeringer. Hvorfor gør de det? Hvad er drivkraften?
Hukommelsens journal. Af Jannie Solaas.
Du har en erindring, du gerne vil fange i din skrivning. Men hvad var det nu lige, der præcis skete? Hvad var det, mekanikeren sagde til dig, der ramte en nerve i dit system? Hvordan faldt sollyset igennem kirkens vindue på din døde farfar i kisten? Hvordan føltes det at få et whiplash? Du har en hel skattekiste af erfaringer, du kan trække på. Det vil være ærgerligt at lade dem gå i glemmebogen, for de kan gøre dine tekster mere levende, sanselige, visuelle, dybfølte, tænksomme og rammende.
Erindringstekster – grav ned, grav dybt. Af Jannie Solaas.
Erindringer er en rig kilde til enhver form for digtning. Både erindringer i form af begivenheder og erindringer i form af oplevelser via fx sanser, følelser og stemninger. Det, du har inde i dig, farver det, du skriver, hvad enten du bemærker det eller ej. Hvis du bruger erindringen bevidst, vil dine tekster kunne nå flere lag dybere ned, end du er vant til.
Virkelighedens personer og begivenheder. Af Jannie Solaas.
Virkeligheden inspirerer. Så enkelt – og så svært – er det. For samtidig med at du står der med et spændende materiale i hånden – hvad enten det kommer af virkelige personer eller begivenheder – så er det vanskeligt at omsætte det til fiktion. Det er der flere årsager til. I denne artikel ser vi på, hvilke faldgruber der er, og hvordan du kan styre uden om dem.
Brugen af magiske elementer. Af Jannie Solaas.
Magiske elementer i en tekst, hvad enten det er prosa eller lyrik, kan være et spændende indslag. Når grænserne for den kendte, fysiske verden overskrides, kan helt nye historier og oplevelser formidles. Men hvordan gør du det? Få her nogle råd og træn din magiske skrivning igennem artiklens skriveøvelser.
Robert M. Pirsigs Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel. Af Jannie Solaas.
Uddrag og analyse af en filosofisk roman.
Temaet er en del af Temapakke 4: Historiens sind, følelse og sjæl  
Find andre spændende temaer her.