Solaas.dk

Author, af Kontos

Fantasien får afløb


Fantasticon er et arrangement (convention), der er løbet af stablen de senere år, og som handler om de fantastiske genrer inden for litteraturen. Der er foredrag, forfatterinterviews, paneler hvor forfattere og redaktører debatterer litteraturen, stande med gode bogtilbud og meget andet godt.
af Jannie Solaas

I år (2012) blev det afholdt hos Kulturstationen Vanløse den 1.-3. juni. Detaljer findes på hjemmesiden. Der er hvert år både danske og udenlandske navne. Og så er der en god gang hygge, hvor nogle af læserne klæder sig ud som karakterer fra yndlingsfilm eller -bøger. Jeg mødte både Darth Vader, Starship Troopers og V-folk. Lige pludselig hørtes en uhyggelig vejrtrækning igennem et plastikrør, og så vidste man, at Darth Vader var in the building og på vej ind i rummet.

Lege-genet i behold


Det var slet ikke til at stå for, at man kunne møde Starship Troopers på vej ind i caféen, eller at de standsede, så man kunne tage et billede af dem, og som tak for min opmærksomhed gav de et anerkendende, hårdt dunk mod brystet og gik tavst videre. Men det må også være svært at tale igennem den hjelm.
Starship Troopers til Fantasticon 2012
Det var heller ikke til at stå for at se de lidt generte, men stolte smil fra V-folkene, da de poserede foran et ødelagt London (Se, hvad vi har lavet!).
V-folk til Fantasticon 2012
Hvor er det fantastisk at opleve folk brænde for en historie så meget, at de bogstaveligt talt lever sig helt ind i den – og at opleve voksne tillade sig at smide kludene for at iføre sig fantasiens klæder og bare lege. Det har jeg ikke set til andre bogarrangementer. Det kunne ellers være sjovt at se karakterer fra krimier og andet godt dukke op og bladre i bøger og bestille en kop te. Forestil jer Sherlock Holmes bakke på piben oppe i baren, mens Quasimodo chiller i sofaen og diskuterer biblioteksnedskæringer med en hund med øjne så store som tekopper. Det selskab vil jeg gerne inviteres med til.